Borgmesterens afskedstale

Kære Rådmand fru Pernille Høxbro.
Knap 26 år i denne sal. Det kræver sin kvinde. Sådan en kvinde er rådmanden.
Men de mange år får nu en ende. Og det for en politiker noget så sjældent, som en lykkelig ende. Intet valgnederlag. Kun kærlighed.
Rådmanden blev som bekendt gift i sommer. Og har sammen med sin mand valgt at gøre noget atypisk for rådmanden. Nemlig at bosætte sig udenfor Frederiksberg.
Ak ja fristes borgmesteren til at sige. Men nej. For herinde står vi 24 øvrige medlemmer af Kommunalbestyrelsen, som er helhjertede glade på rådmandens vegne. Og vores glæde overstiger det vemodige ved, at vi nu skal sige farvel til en uudtømmelig kilde til videndeling, samarbejde og kradse dueller.
Rådmanden har gennem de 26 år favnet bredt og bestridt en lang række ansvarsfulde udvalgs- og bestyrelsesposter. Blandt andet som formand for Børneudvalget, Bolig- og Ejendomsudvalget, Socialudvalget, og gennem flere perioder har rådmanden også været medlem af Magistraten. Oven i det kommer, at rådmanden har været med i stort set alle politiske udvalg.
Derfor kan rådmanden sin by ud og ind. Og ingen hverken i udvalgene eller i den konservative gruppe har nogensinde været i tvivl om det.
Personligt har jeg rigtig meget at takke rådmanden for. Rådmanden er en skarp og markant debattør. En debattør med skarpe holdninger og temperament, men også en debattør med hjertet på rette sted. Et menneske med et stærkt socialkonservativt hjerte, som vil en by og en kommune, hvor de stærke hænder tager hånd om dem, der har brug for en hånd.
Kære rådmand fru Pernille Høxbro. På hele byens vegne. Tak for timerne, sliddet og engagementet. Jeg. Den Konservative Gruppe. Kommunalbestyrelsen. Og hele Frederiksberg kommer til at savne rådmanden.
Vi ønsker rådmanden et fortsat godt liv udenfor politik og udenfor Frederiksberg.
Tak.

Simon Aggesen