Advokat (H)

Socialudvalgsformandens tale til åbning af Sund By, Walk and Run, torsdag den 3. maj kl. 11.50, Søndermarken

Hej alle sammen – et varmt velkommen her i Søndermarken til det årlige Walk and Run – og tak fordi, jeg har fået lov at skyde arrangementet i gang.

Hvor er det pragtfuldt at se så mange hundrede glade mennesker i dag. Og vejret er også med os.
Walk and Run er en national begivenhed, og vi er samlet fra hele landet i dag.

Nogle af os går, og nogle af os løber – men i dag handler først og fremmest om at være sammen for at være sammen
– og ikke fordi vi har den ene eller anden sygdom eller lidelse.

Vi lever længere når vi holder kroppen i gang. Men det er også videnskabeligt bevist, at vi lever længere ved at være en del af et socialt fællesskab. Vi har ikke godt at være for meget alene og kan faktisk blive syge af det.

Så i dag er det ikke vigtigt, om vi løber eller går. Det vigtige er, at vi gør det sammen. Fællesskabet for fællesskabets skyld. At have det sjovt bare for at have det sjovt.

Og ja – vi vil også gerne have flere af jer med i det organiserede foreningsliv – men uden løftede pegefingre. Vi ønsker, at alle får lige adgang til de mange gode tilbud i byen, der har fokus på fysisk bevægelse og socialt samvær.

Derfor også en stor tak til D-A-I, Dansk Arbejder Idrætsforbund, Idræt for Sindet og ikke mindst Kæmperne, som vi også kender fra flere sammenhænge.

Vi har et rigtig godt samarbejde, og derfor er det også vigtigt for mig på en dag som i dag at understrege opbakningen fra Frederiksberg Kommune og fra kommunalbestyrelsen til et arrangement som det her.

I er med til at udfolde vores vision om et Frederiksberg for alle.

Et Frederiksberg, hvor vi får flest muligt med i fællesskaberne, uanset baggrund eller særlige forudsætninger. Vi kan faktisk ikke undvære nogle af jer.

Også en særlig tak til vores gæster udenbys fra. Fra mig og fra Frederiksberg Kommune: Vi håber at I får en vidunderlig dag.
Og med de ord vil jeg hermed sætte Walk and Run i gang. Hav en dejlig dag alle sammen!

Nyt fra Facebook

Arkiv