Rådmand og formand for Socialudvalget

For det Frederiksberg, du holder af

Mangfoldighedsdag og overrækkelse af integrationspriser 2018

Uddeling af integrationspriserne 2018

Kære alle

Først og fremmest vil jeg gerne sige tak til Integrationsrådet for at igen i år at arrangere mangfoldighedsdagen.
Mangfoldighedsdagen er Frederiksberg Kommunes og Integrationsrådets hyldest til den rummelighed og mangfoldighed, der kendetegner vores by.
Her har vi plads til alle, og det skal der også være fremover.
Det synliggør vi blandt andet med dagens arrangement.
Vi har på Frederiksberg gennem de sidste år vist vores rummelighed, og vist hvordan vi som by står sammen, når nye borgere fra krigshærgede lande er flyttet hertil for at begynde et nyt liv.
Det har vi gjort rigtig godt.
Og det er vi kun lykkedes med, fordi vi som by har stået sammen.
Selvom antallet af nye borgere med flygtningebaggrund i disse er tider faldene, har vi stadig en vigtig opgave i at sikre, at alle falder til og får et godt liv på Frederiksberg.
Og det gør vi bedst sammen. Her tænker jeg blandt andet på de almene boligorganisationer, civilsamfundet, kulturlivet, erhvervslivet og Frederiksberg Kommune.
I dag fejrer vi alle de mange borgere, der gør en forskel for mangfoldigheden og integrationen på Frederiksberg.

Det gør vi med uddelingen af Frederiksberg Kommunes integrationspriser.
På plakaterne ved Integrationsrådets bord kan I læse mere om de nominerede.
Men som altid er der kun én pris og en vinder i hver kategori. Og det er Socialudvalget, der har haft den svære opgave at udpege de to vindere. Og svært har det været.

Prisen til en enkeltperson

Den første integrationspris går til en enkeltperson, der gennem sit daglige virke i sit lokalområde, gør en kæmpe indsats for at bygge bro mellem den lokale klub og lokalområdets unge. En person, der altid er villig til at gå lidt længere for at tingene kommer til at lykkes, og er helt central i brobygning mellem det lokale ungearbejde i området og klubben.
Som leder af en lokal klub er han fleksibel og åben for nye ideer, og han har skabt nogle rammer i klubben, som gør, at stadig flere børn fra lokalområdet vælger at gå i den lokale klub.
Og som mentor for en lokal ung har han med sin pragmatiske tilgang givet plads og rum for, at den unge har kunnet gennemføre sin uddannelse, og nu er blevet en stor ressource i lokalområdet.
Årets Integrationspris og 5.000 kr. går til leder af Klub Jokeren, Henrik Nielsen.
Giv Henrik en stor hånd, og et stort og velfortjent tillykke! Kom herop og modtag din pris, Henrik.

Prisen til en organisation eller virksomhed

Så er det blevet tid til årets anden Integrationspris, der uddeles til en forening, organisation eller virksomhed.
Prisen i år går til en virksomhed, som Frederiksberg Kommune gennem de seneste to år har samarbejdet tæt med i forbindelse med faglig opkvalificering af integrationsborgere.
Mange af disse forløb har ført til løntilskudstillinger, rotationsvikariater og efterfølgende også til ordinære ansættelser.
Udover danskuddannelse, er målet for flygtninges integrationsprogram at opnå selvforsørgelse. Og her spiller virksomheden også en vigtig rolle. Virksomheden er god til at give flygtninge – selv de helt nyankommne – en chance på arbejdsmarkedet. Senest har virksomheden også åbnet op for rekruttering indenfor rengøringsbranchen.
Årets integrationspris og 10.000 kr. går til McDonald’s for en fremragende indsats. En stor hånd til McDonald’s og kom herop og modtag jeres pris.

Nyt fra Facebook
 • Read More...
 • Idag åbnede jeg julemarked på Center for Social Virksomhed( Magneten) En stor fornøjelse at opleve visionen om en sammenhæng mellem idræt,musik og borgere m handicap dagligt skal værdi for brugerne af huset og borgerne på Frederiksberg er lykkedes i den grad ! Også dejligt at se de mange smukke ting der er skabt af brugerne…

  Read More...
 • Idag er det politik hele dagen 👍kl 14.00 temamøde i kommunalbestyrelsen om unge / vigtigt - for unge er fremtiden ! Senere gruppemøde også kommunalbestyrelses møde kl19.00 - ? 😜 Men jeg måtte lige lade op med 4 gange havbad og 3 gange sauna så skønt nu hjem og gøre den ydre fremtoning mere menneskelig…

  Idag er det politik hele dagen 👍kl 14.00 temamø...

  Read More...
 • Read More...
 • Liberal bliver jeg aldrig men derfor glæder jeg mig nu alligevel til at læse min gode politiske ven Jan E.Jørgensen bog 😉har netop købt den i en pause i en iøvrigt meget lang møde aften i kommunalbestyrelsen 🤔

  Read More...
 • Så vedtager vi budgettet for 2019 og det er et meget økonomisk ansvarligt budget - som indeholder stor social ansvarlighed. Vi sikrer,at der fortsat tages hånd om vores allersvageste borgere - bl.a styrkelse af bemandingen på vores herberger- forsat fokus på rehabilitering - styrkelse af vores forebyggende indsatser - bevarelse af vores sociale væresteder i…

  Så vedtager vi budgettet for 2019 og det er et meget øk...

  Read More...
 • På Frederiksberg hylder vi frivilligheden og vores mange energiske frivillige😊 I år gik de to Frivillighedspriser til henholdsvis Sind og Kirsten Jacobsen ( frivillig på Dansk Kvindesamfunds kvindehjem) En stor tak til prismodtagerne og naturligvis alle de andre frivillige 👍👍Som Socialudvalgsformand er det en stor glæde at uddele priserne sammen med Borgmester Jørgen Glenthøj men…

  På Frederiksberg hylder vi frivilligheden og vores mang...

  Read More...
 • Det er en længere opdatering uden fotos men håber virkelig du vil læse videre : Fredag aften kl 22.50( jeg var gået i seng og lå og læste) ringede min mobil jeg svarede og følgende lød: Hej det er taxa chauffør kender du en (udelader navn her) ? Åh nej svarede jeg og hvorfor ringer…

  Read More...

Arkiv