Erfaring giver indflydelse

Christian Kjølhede fra Radikale langer ud (Nordjyske og Jydske Vestkysten 27/5) efter tidligere partiformænd og MF’ere, der vil i EU-parlamentet. Han tilbyder selv visioner og “brænder for EU”.

Begge dele kan man nu også gøre med politisk erfaring og indsigt i bagagen. Oveni får de erfarne – fx Bendt Bendtsen som tidligere vicestatsminister – nok noget større indflydelse i EU-parlamentet end Christian Kjølhede, hvis han skulle blive valgt.

Det er fint at være ung og brænde for politik, men hvis eneste ballast og livserfaring uden for Radikal Ungdom er et “fritidsjob i Kvickly” (citat fra hjemmesiden), så er det måske ikke som en ud af 13 danske EU-parlamentarikere, man skal forsøge at begynde som folkevalgt.

Selv er jeg glad for, at jeg stiller op til EU-parlamentet med en baggrund, som omfatter 16 år som udvalgsformand/rådmand i en landets største kommuner.

EU-parlamentet er en politisk arbejdsplads med vigtige opgaver og stor betydning for dagligdagen for en halv milliard europæere – det er ikke en skolebænk for ungdomspolitikere.

Debatindlæg i Nordjyske Stiftstidende og JydskeVestkysten juni 2009