Ja til euro i Sverige og Danmark

Et flertal af svenskerne siger ifølge en ny meningsmåling nu ja tak til euroen – det er første gang siden nej’et ved den svenske euro-folkeafstemning i 2003.

Formentlig har den internationale finanskrise – og svenskekronens styrtdyk – fået mange svenskere til at se mere positivt på den fælles valuta, der værner bedre mod valutakriser og international finansuro.

Også Danmark vil have fordele ved at gå over til euroen, blandt andet vil vi få en lavere rente – til gavn for investeringer og beskæftigelse.

Et lille flertal i Danmark sagde nej til euroen i 2000, men siden har vi oplevet 11. september-nedturen på finansmarkederne og den nuværende historiske finanskrise. Og hele ni årgange, altså alle under 27 år – vel en halv million danskere – har slet ikke haft mulighed for at tage stilling til euroen.

Lad os derfor få en ny folkeafstemning og blive en del af det europæiske fællesskab også på dette område.

Debatindlæg bragt i Jyllands-Posten 25/4, Midtjyllands Avis 27/4, Kalundborg Folkeblad 28/4, Frederiksborg Amts Avis 29/4, Kristeligt Dagblad, Vejle Amts Folkeblad og Fredericia Dagblad 30/4 samt Sjællandske 4/5 2009.