Rådmand og formand for Socialudvalget

For det Frederiksberg, du holder af

Marthagården

VI står i dag overfor noget nyt og noget velkendt. Vi har på Frederiksberg en ambition om at vores byggeri så vidt muligt skal forene bevarelsen af eksisterende arkitektur med udviklingen af nye og arkitektonisk spændende løsninger.

Det er en ambition, som vinderforslaget for Marthagården lever op til. Marthagårdens to bevaringsværdige villaer bliver moderniseret gennemgribende men nænsomt. Indvendigt vil de komme til at fremstå som moderne institutionsbygninger. Udadtil vil den forbipasserende fortsat nyde synet af de smukke og traditionsrige bygninger. Men bag villaerne vil den opmærksomme forbipasserende se noget nyt træde frem – noget nyt som måske ikke umiddelbart kan identificeres.

Det har heller ikke været nemt for de involverede at give dette nye et navn: ”pavillon”, ”skulpturelt element”, ”legeplads”.

Frederiksberg Kommune og Diakonissestiftelsen er gået sammen med Dorte Mandrup Arkitekter, Leth & Gori, Marianne Levinsen Landskab, Henrik Larsen Rådgivende Ingeniørfirma og Jørgen Nielsen Rådgivende Ingeniører om at skabe dette nye og banebrydende daginstitutionsbyggeri. Og vi skaber det indenfor rammerne af modelprogrammet ”Institutioner for Fremtiden”. Dermed kommer bygningen til at tjene til inspiration for andre daginstitutionsbyggerier.

Den røde tråd i inspirationen kan vi kalde ”Plads til børn”. For hver kvadratmeter den nye bygning tager, giver den en ny kvadratmeter til børnene. Ungerne kan lege på bygningens tag. De kan mødes til samling eller trække herud og spise på en varm dag. De kan kravle op og kigge ud. Og byggeriet har givet mulighed for at bevare de eksisterende træer på legepladsen. Det er noget vi sætter pris på på Frederiksberg.

Jeg vil gerne takke alle involverede for det hidtidige samarbejde, der har frembragt et spændende og nyskabende forslag. Jeg glæder mig til at se det færdige byggeri.

Nyt fra Facebook
 • Så vedtager vi budgettet for 2019 og det er et meget økonomisk ansvarligt budget - som indeholder stor social ansvarlighed. Vi sikrer,at der fortsat tages hånd om vores allersvageste borgere - bl.a styrkelse af bemandingen på vores herberger- forsat fokus på rehabilitering - styrkelse af vores forebyggende indsatser - bevarelse af vores sociale væresteder i…

  Så vedtager vi budgettet for 2019 og det er et meget øk...

  Read More...
 • På Frederiksberg hylder vi frivilligheden og vores mange energiske frivillige😊 I år gik de to Frivillighedspriser til henholdsvis Sind og Kirsten Jacobsen ( frivillig på Dansk Kvindesamfunds kvindehjem) En stor tak til prismodtagerne og naturligvis alle de andre frivillige 👍👍Som Socialudvalgsformand er det en stor glæde at uddele priserne sammen med Borgmester Jørgen Glenthøj men…

  På Frederiksberg hylder vi frivilligheden og vores mang...

  Read More...
 • Det er en længere opdatering uden fotos men håber virkelig du vil læse videre : Fredag aften kl 22.50( jeg var gået i seng og lå og læste) ringede min mobil jeg svarede og følgende lød: Hej det er taxa chauffør kender du en (udelader navn her) ? Åh nej svarede jeg og hvorfor ringer…

  Read More...
 • Idag såkaldt teknisk gennemgang af budgetforslaget 2019😅 Det grønne Frederiksberg vil Mette og jeg kæmpe for udvikles selvom der af og til er langt fra Alternativet til Konservative 😜

  Idag såkaldt teknisk gennemgang af budgetforslaget 2019...

  Read More...
 • Også de sidste fotos fra en fantastisk Pride 😊 Vidunderligt at opleve den enorme opbakning fra alle langs ruten ! Tak for en skøn dag for en super vigtig sag !

  Også de sidste fotos fra en fantastisk Pride 😊
...

  Read More...
 • Som konservativ hylder jeg respekten for alle mennesker og retten til forskellighed 😊 Derfor kanon skønt at gå med i Priden idag 👍 Frederiksberg Konservative er max klar 😜

  Som konservativ hylder jeg respekten for alle mennesker...

  Read More...
 • Glæder mig virkeligt til det fremtidige arbejde i Udsatterådet !og som næstformand er jeg rigtig glad for vores engagerede og dygtige formand !

  Mød Michael Brautsch, formand for Frederiksberg Udsatteråd

  Read More...
 • Så er Walk and Run skudt igang ! Et fantastisk arrangement hvor psysisk sårbare mennesker er sammen om at løbe eller gå ! Jeg er så glad for igen at kunne sætte fokus på det sårbare sind og ikke mindst at være med til at nedbryde de mange fordomme om psykisk sygdom!

  Så er Walk and Run skudt igang !
Et fantastisk arrangem...

  Read More...

Arkiv