Næsten 8.000 stemte på Pernille

7.729 vælgere satte ved søndagens EU-valg krydset ud for Pernille Høxbro, som selv havde håbet på at få 5.000 stemmer. Lige knap 1200 af stemmerne erobrede hun på Frederiksberg, hvor hun fik hvert femte konservative kryds.

“Jeg er meget glad og stolt over for den opbakning, jeg har fået. Selv om det ikke blev til endnu et konservativt mandat, så gik partiet pænt frem, og jeg fik mange flere stemmer, end jeg havde turdet håbe på. Ikke mindst på Frederiksberg og i den øvrige hovedstad har mange betroet mig deres stemme, og den tillid er jeg dybt taknemmelig for,” siger Pernille Høxbro.

Flot valg på Frederiksberg

“EU-valgkampen er ekstra hård, fordi den er landsdækkende, og Pernille har samtidig passet sit job som boligadvokat og sine tillidshverv på Frederiksberg rådhus. “Hjemme” i de to valgkredse på Frederiksberg blev hun en klar nummer to blandt de konservative – efter spidskandidat Bendt Bendtsen – og fik fire gange så mange stemmer som den næste partifælle. Også i Tårnby-kredsen blev hun nummer to, ligesom hun har klaret sig flot i de ni københavnske valgkredse,” siger kampagneleder Nils-Ole Heggland.

På landsplan blev Pernille nummer fem blandt de konservative kandidater, og i langt de fleste af landets 92 valgkredse var hun blandt de fem højest placerede konservative.

Mange avislæsere har haft mulighed for at stifte bekendtskab med Pernilles synspunkter – hun fik trykt talrige debatindlæg gennem hele valgkampen i dagblade over hele landet og blev i maj måned kåret som den flittigste debattør blandt samtlige 102 EU-kandidater fra alle partier.

Uden for Storkøbenhavn og Nordsjælland var hendes personlige stemmetal især høje i de to Silkeborg-kredse – her havde Pernille sammen med lokale konservative kræfter ført aktiv kampagne med flere møder og arrangementer.

Konservativ fremgang

På landsplan gik Konservative frem for andet EU-valg i træk – denne gang med 1,3 procentpoint til 12,7 procent af stemmerne. Det var desværre en anelse for lidt til at erobre mandat nummer to.

I de 27 EU-lande under ét fastholdt den store konservative EPP-alliance en stemmeandel omkring 37 procent og bevarer dermed positionen som største gruppe i Europa-Parlamentet – selv om konservative fra Storbritannien og flere andre lande overvejer at danne deres egen gruppe. Til gengæld fik gruppen af socialister/socialdemokrater et ordentligt nakkedrag af de europæiske vælgere.