Rådmand og formand for Socialudvalget

For det Frederiksberg, du holder af

Socialudvalgsformandens tale til indvielse af Magnetens skærmede udearealer, 14. september kl. 14.00

Tak til borgmesteren.

Også for mig som socialudvalgsformand er det en helt særlig dag i dag.

En by – og et samfund – skal i høj grad kendes på, hvordan vi tager hånd om hinanden. Det gælder selvfølgelig også vores mest sårbare medborgere.

Center for Social Virksomhed har nu allerede været i gang her på Magneten i et par år, og er i den grad også blevet den succes, vi håbede på.

Og som borgmesteren sagde, så er markeringen i dag noget helt særligt, fordi vi nu kan fuldende et moderne beskæftigelses- og aktivitetstilbud med de her skønne omgivelser.
Det vi i dag kan tage i brug og vise frem for omverdenen er ikke bare en have, ikke bare en bålplads og ikke bare en sansehave. Det er det også, men det er mest af alt et fristed for Magnetens brugere. Det er helt unikt tilbud og en løsning, man ikke ser ret mange andre steder.

Samlet bliver vi i stand til at tilbyde udsatte medborgere med autisme og udviklingshæmning rammerne til en meningsfyldt hverdag. Frederiksberg er en dejlig by, og det skal vi alle have mulighed for at få glæde af.

Det skærmede udeareal udgør også en vigtig brik i vores vision for kommunens samlede socialområde, nemlig at vi her på Frederiksberg selv kan forme og levere både sociale tilbud og boliger, i stedet for at købe dyre pladser uden for kommunen. I stedet for at sende Frederiksberg-borgere land og rige rundt til tilbud i andre kommuner, ser vi det som en stor kvalitet, at vi er i stand til at tilbyde udsatte borgere en meningsfyldt hverdag i deres egen kommune.

Det er for længst blevet hverdag for Magneten – men på en festlig dag som i dag er det værd at huske, at før Magneten åbnede, tilbragte mange af brugerne hverdagen i utidssvarende lokaler i Rødovre.

Men i de seneste år har vi igangsat en kæmpe modernisering af tilbuddene på det sociale område under rammerne af det vi kalder ”Den Sociale Masterplan” – og hvor etableringen af Magneten faktisk var det allerførste led i den plan, intet mindre.

Vi har investeret i god tid og bygget til vores behov på en måde som bestemt ikke er virkeligheden i mange andre kommuner.

Det gør vi ud fra en helhedstankegang, hvor funktionalitet og et godt hverdagsliv for brugere og borgere, arbejdsforhold for personale og en sund økonomi altid bindes sammen på Frederiksberg. Haven her er netop et godt eksempel på det.

Med denne have er det muligt for dem at komme udenfor i grønne omgivelser hver dag, hele året rundt – også selvom man måske bor på 5. sal – og hverdagen ikke lige arter sig til det, når man kommer hjem ud på eftermiddagen.

Det kan vi også godt glæde os over i dag, og om en præcis en uge står vi et andet sted i byen og kan tage to andre sociale tilbud i brug, nemlig i bygningen Lioba på O. V. Kjettinges Allé.

Men i dag handler det om Magnetens skærmede udearealer, der både fagligt og i forhold til den bygningsmæssige løsning viser Frederiksberg fra sin mest innovative og kreative side,

En stor tak til de mange, der har fået det til at ske – ingen nævnt, ingen glemt – og en stor tak til brugerne for jeres input og for jeres tålmodighed,

Jeg håber, I bliver rigtig glade for det. Et stort tillykke.

Nyt fra Facebook
 • Read More...
 • Idag åbnede jeg julemarked på Center for Social Virksomhed( Magneten) En stor fornøjelse at opleve visionen om en sammenhæng mellem idræt,musik og borgere m handicap dagligt skal værdi for brugerne af huset og borgerne på Frederiksberg er lykkedes i den grad ! Også dejligt at se de mange smukke ting der er skabt af brugerne…

  Read More...
 • Idag er det politik hele dagen 👍kl 14.00 temamøde i kommunalbestyrelsen om unge / vigtigt - for unge er fremtiden ! Senere gruppemøde også kommunalbestyrelses møde kl19.00 - ? 😜 Men jeg måtte lige lade op med 4 gange havbad og 3 gange sauna så skønt nu hjem og gøre den ydre fremtoning mere menneskelig…

  Idag er det politik hele dagen 👍kl 14.00 temamø...

  Read More...
 • Read More...
 • Liberal bliver jeg aldrig men derfor glæder jeg mig nu alligevel til at læse min gode politiske ven Jan E.Jørgensen bog 😉har netop købt den i en pause i en iøvrigt meget lang møde aften i kommunalbestyrelsen 🤔

  Read More...
 • Så vedtager vi budgettet for 2019 og det er et meget økonomisk ansvarligt budget - som indeholder stor social ansvarlighed. Vi sikrer,at der fortsat tages hånd om vores allersvageste borgere - bl.a styrkelse af bemandingen på vores herberger- forsat fokus på rehabilitering - styrkelse af vores forebyggende indsatser - bevarelse af vores sociale væresteder i…

  Så vedtager vi budgettet for 2019 og det er et meget øk...

  Read More...
 • På Frederiksberg hylder vi frivilligheden og vores mange energiske frivillige😊 I år gik de to Frivillighedspriser til henholdsvis Sind og Kirsten Jacobsen ( frivillig på Dansk Kvindesamfunds kvindehjem) En stor tak til prismodtagerne og naturligvis alle de andre frivillige 👍👍Som Socialudvalgsformand er det en stor glæde at uddele priserne sammen med Borgmester Jørgen Glenthøj men…

  På Frederiksberg hylder vi frivilligheden og vores mang...

  Read More...
 • Det er en længere opdatering uden fotos men håber virkelig du vil læse videre : Fredag aften kl 22.50( jeg var gået i seng og lå og læste) ringede min mobil jeg svarede og følgende lød: Hej det er taxa chauffør kender du en (udelader navn her) ? Åh nej svarede jeg og hvorfor ringer…

  Read More...

Arkiv